Nieuwe voorzitter stelt zich voor

Overdracht van voorzitterschap naar Anton de Boer

Sinds maart 2020 ben ik toegetreden als voorzitter van het bestuur van het Oranje Comité  Drachten. Mijn interesse voor geschiedenis en het Koningshuis heeft mij doen besluiten om zitting te nemen in dit bestuur.
Ik vind het erg belangrijk om 4 mei te blijven herdenken en 5 mei en Koningsdag te blijven vieren. Daarvoor wil ik me samen met het bestuur graag inzetten.

Even iets over mijzelf:
Mijn naam is Anton de Boer. Ik ben opgegroeid in Groninger Opende. Sinds 1987 woon ik in Drachten. Ben getrouwd  en heb twee kinderen. Dit jaar ga ik, na ongeveer 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, met pensioen.
Als leerkracht was ik jaarlijks met een groep schoolkinderen aanwezig bij de herdenking van de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, de Yom Ha Shoah. Tevens deden wij mee aan de jaarlijkse 4 mei- herdenking in het Van Haersmapark.
Het is een taak van de gemeente om op eerbiedwaardige wijze de herdenking van de gevallenen in de verschillende oorlogen in stand te houden en om de band tussen ons land en ons Koningshuis vast te houden.

Dit is ook de doelstelling van het Oranje Comité Drachten en daarin kan ik me goed vinden.
Ik hoop dan ook met het bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan de voortzetting en in stand houding van de uitgangspunten van het Oranje Comité.

 

Met hartelijke groet,
Anton de Boer

Anton de Boer voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *