Dodenherdenking live te volgen op Facebookpagina gemeente Smallingerland

Nederland is dit jaar 75 jaar bevrijd. Een bijzonder moment. De prachtige initiatieven die opgezet zijn om onze waardering uit te spreken voor al die helden die ons hebben bevrijd, kunnen door de coronacrisis helaas niet doorgaan. 

Dit neemt niet weg dat wij in Smallingerland deze bijzondere tijd niet gaan herdenken. In tegendeel juist. Wij organiseren een aangepaste herdenking  op 4 mei vanaf 19.45 uur. De kranslegging en de toespraak van de burgemeester worden live uitgezonden via een livestream (de videobeelden ziet u rechtstreeks via het internet op uw computer, telefoon op tablet) via de Facebookpagina van gemeente Smallingerland. Zo kunt u toch bij dit bijzondere moment aanwezig zijn. De kerklokken gaan vanaf 19:30 luiden voor de gevallen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen daarna.

Kom niet langs, volg het online

We doen nadrukkelijk een oproep om niet persoonlijk langs te komen tijdens de kranslegging. We moeten ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en anderhalve meter afstand houden.

Ik wil de livestream volgen

Volg gemeente Smallingerland op Facebook en kijk via de livestream vanaf 19.45 uur op 4 mei naar de kranslegging en de toespraak van de burgemeester.

Vlaggen

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de avond hangt de Nederlandse vlag halfstok. Dit jaar roept het comité Nederlanders op om niet alleen na 18.00 uur, maar gedurende de gehele dag de vlag halfstok te hangen. En ook op 5 mei wordt net als ieder jaar opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen.

Voor meer suggesties om 4 en 5 mei thuis te vieren kun je kijken op www.4en5mei.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *